Λιβαδειά 10.05. 2019

    Ο Δήμος Λεβαδέων  σε συνεργασία με  τον Ελληνικό Όμιλο Τριάθλου   και Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας   ” Ο Ευχίδας” διοργανώνουν  τον   ΔΡΟΜΟ 9 ΜΟΥΣΩΝ-ΕΡΑΤΩ 59 ΧΛ. ΑΓ. ΑΝΝΑ (ΕΛΙΚΩΝΑΣ) – ΔΕΛΦΟΙ 11/5/2019

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
Η διαδρομή του Δρόμου 9 Μουσών Ερατώ, κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, σε όλο το μήκος της διαδρομής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 11 Μαίου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. ΄Αννα, το Σάββατο 11/5/2019 και ώρα 08.00  και ο  τερματισμός  στους Δελφούς ,
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαίου 2019 και ώρα  17.00.

 

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή του 2ου Δρόμου 9 Μουσών – Ερατώ, είναι ταυτόσημη με την διαδρομή του Ευχίδειου άθλου, και είναι όλη ασφάλτινη.
Ξεκινά λίγο πριν το μέσον της διαδρομής του Ευχίδειου άθλου,   στο 48,5 χλμ. και αφού πλέον έχει αρχίσει το ελατοδάσος του μυθικού βουνού των Μουσών Ελικώνα,  στην Αγία ΄Αννα, ένα  υπέροχο ορεινό χωριό. 
Οι αθλητές αφού διασχίσουν μια μεγάλη ευθεία έξω από την Αγ. Άννα, θα αρχίσουν σε λίγο να ανηφορίζουν για να φτάσουν στην   Αρβανίτσα ένα οροπέδιο  μοναδικού φυσικού κάλλους,   το οροπέδιο των Μουσών.
Θα συνεχίσουν τρέχοντας ανάμεσα στο ελατοδάσος και σε υψόμετρο περίπου 1050μ.  για  να φτάσουν σε λίγο στο  Κυριάκι ( αρχαίο Φλυγόνιον) ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, το μεγαλύτερο πάνω στον Ελικώνα.
Στη συνέχεια κατηφορίζουν , συναντούν το Στείρι, και το ιστορικό Δίστομο ( Αρχαία Αμβρυσσός) , για να αρχίσουν σε λίγο, να ανεβαίνουν και πάλι αυτή τη φορά τις πλαγιές του Παρνασσού, μέχρι την γραφική και κοσμοπολίτικη Αράχωβα.
Από εκεί, κατηφορίζουν πια για τους Δελφούς, το κέντρο της γης !

Το επιβλητικό τοπίο και η αύρα του χώρου, είναι μοναδική στον κόσμο!  τον