Εκδηλώσεις Τροφώνια 2017. Εκδηλώσεις εβδομάδας Be Active

Λιβαδειά, 79-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων ενημερώνει, όσον αφορά στις Αθλητικές Εκδηλώσεις, Be Active, που ήταν προγραμματισμένες για την προηγούμενη εβδομάδα και αναβλήθηκαν λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη μας, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες για το εάν και πότε θα πραγματοποιηθούν.

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με αφορμή την Πανευρωπαϊκή εβδομάδα κίνησης και και όλους τους κατοίκους της πόλης μας που συμμετείχαν και βοήθησαν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού μέσω των αθλητικών δράσεων του Δήμου Λεβαδέων.

Σας υποσχόμαστε ότι με την βοήθεια όλων σας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλές περισσότερες Αθλητικές δράσεις στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

 

 

    ΕΒΔΟΜΑΔΑ ‘’ BE ACTIVE’’ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

23 – 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

BEACTIVE! ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ BEACTIVE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 24/9/17 ΕΩΣ 30/9/17

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Μην χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού. Μια σειρά δραστηριοτήτων που διοργανώνει η αθλητική επιτροπή του δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με αθλητικά σωματεία, συλλόγους , γυμναστήρια…σε περιμένουν!

BEACTIVE! ΜΕΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ!

Μια πανευρωπαϊκή δράση,για την προώθηση στην κίνηση κ τον Αθλητισμό, στην οποία συμμετέχει και ο Δ. Λεβαδέων με πολλές αθλητικές δραστηριότητες και στις οποίες σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά!

 

 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Νίκος Καζαντζάκης – Οι τόποι”

Ισόγειο Νερόμυλου 23/9/2017 ως 6/10/2017

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 ετών από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης IANOS, και τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, διοργανώνει την εικαστική έκθεση – αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη, εστιασμένη στα τοπία της ζωής και της έμπνευσης του με τίτλο “Νίκος Καζαντζάκης – Οι τόποι”.
Η έκθεση στοχεύει στην αποτύπωση της τοπιογραφίας που έζησε και εμπνεύστηκε, από την Κρήτη και την Αίγινα έως την Αθήνα και το Άγιον Όρος, αλλά και τα ίχνη της ευρωπαϊκής περιήγησης του σημαντικού λογοτέχνη και ταξιδευτή, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Κίνα κ.α. και περιλαμβάνει έργα 33 καλλιτεχνών.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στη Μικρή Άρκτο με την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, και εστιάζει στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου, με την πόλη που τον περικλείει.

Διάρκεια Έκθεσης: 23.9.2017 ως 6.10.2017

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 19.00 – 22.00 και πρωινές ώρες για επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης

Εγκαίνια Σάββατο 23.9.2017, ώρα 19.00

Εκδηλώσεις Τροφώνια 2017

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Τροφώνια 2017 μεταβάλλεται ως εξής :

Ακύρωση εκδήλωσης

  • Η θεατρική παράσταση “Τουραντώ” του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται.

                           Συναυλία Κώστα Μακεδόνα με συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «Ρυθμός»

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00

Ανοιχτό Θέατρο Κρύας

Με μια μεγάλη συναυλία, τη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, έρχεται στον Δήμο Λεβαδέων, ο γνωστός Έλληνας ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας.

Το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» παρουσιάζει παλιές και νέες επιτυχίες του τραγουδιστή, καθώς και άλλα γνωστά λαϊκά και έντεχνα μουσικά κομμάτια, στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2017.

Το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός», το οποίο δημιουργήθηκε το 2012, συνοδεύει η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Βόλου «Ρυθμός». Μαζί τους ερμηνεύουν οι: Ελεάννα Βαρελά, Ζωή Τζαλαβρέτα, Χρήστος Παπάζογλου και Θάνος Ματζίλης

Την ορχήστρα και τις Χορωδίες διευθύνει ο Μαέστρος Νίκος Χιώτογλου.

Είσοδος 12 €, προπώληση 10 € Σημεία προπώλησης :

  • Πολύτροπο, Μουσικά Όργανα-Δισκοπωλείο , Μπουφίδου 16 Λιβαδειά, Αικατερίνη Παλέτα τηλ. 22610 21090

  • Σύγχρονη Έκφραση, Βιβλιοπωλείο, Πεσόντων Μαχητών 47 Λιβαδειά, Νίκος Λαμπρόπουλος τηλ. 22610 23136

Τροφώνια 2017 Live rock night με συγκροτήματα από την Λιβαδειά το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 

Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, ώρα έναρξης 21.00. Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση “Κερδισμένη πατρίδα – Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά”

Νερόμυλος, Κυριακή 10/9/2017 – Δευτέρα 18/9/2017

Η έκθεση “Κερδισμένη πατρίδα – Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά” σε επιμέλεια του ιστορικού Βάσια Τσοκόπουλου, είναι μια προσπάθεια να κατανοηθεί η αυτενέργεια των προσφύγων και τα πολιτισμικά στοιχεία χάρη στα οποία πέτυχαν να ανασυστήσουν τόσο γρήγορα τη ζωή τους, με πεδίο μελέτης και παραδείγματος τον Πειραιά, που ήταν μια από τις δέκα μεγαλύτερες προσφυγουπόλεις στην Ελλάδα. Ένα φαινόμενο που εντυπωσίασε τους σύγχρονους παρατηρητές, Έλληνες και ξένους, πώς δηλαδή οι πρόσφυγες ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό, μπολιάζοντάς τον ταυτόχρονα με νέα ζωτικότητα, παρά τις αντιδράσεις και τον πόλεμο που δέχτηκαν από μια μεγάλη μερίδα της ελλαδικής κοινωνίας.

Η έκθεση επιχειρεί να ταξινομήσει αυτήν την αυτενέργεια μέσα από πέντε έννοιες: τη νέα κοινωνικότητα, την επιχειρηματικότητα, την καθαριότητα, τη χειραφέτηση των γυναικών, την πολιτικοποίηση, αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι. Στην έκθεση υπάρχουν αποκόμματα από εφημερίδες του μεσοπολέμου σε μεγέθυνση, τα οποία είναι ενταγμένα στο ερμηνευτικό σχήμα – είναι, λοιπόν μια έκθεση που διαβάζεται. Οι φωτογραφίες αρχείου είναι ενταγμένες και αυτές στην αφήγηση της έκθεσης, ώστε να μην εικονογραφούν μόνο, αλλά επίσης να “διαβάζονται”.

Οι σύγχρονες φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση (των Σπύρου Δεληβοριά, Ανδρέα Σχοινά και Δημήτρη Σφουντούρη) συνδιαλέγονται με το ιστορικό υλικό. Προσεγγίζουν, μέσα από τη γλώσσα της φωτογραφικής τέχνης, το προσφυγικό αποτύπωμα: τι έχει μείνει, τι έχει τελειώσει και τι ανανεώνεται στην προσφυγική παράδοση. Η έκθεση θέλει να κάνει τον επισκέπτη να φεύγει με σκέψεις και όχι με εντυπώσεις, με κίνητρο να μάθει περισσότερα και να κρίνει.”

Ισόγειος χώρος Νερόμυλου από 10 ως 18 Σεπτεμβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας 19.00 – 22.00

 

 

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/09/2017 και ώρα 18.00 μ.μ στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Λιβαδειάς, θα γίνει συνάντηση της Επιτροπής Αθλητισμού για όσους φορείς (Αθλητικούς – Χορευτικούς συλλόγους, Σχολές χορού, Γυμναστήρια) θέλουν να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Κίνησης ( BE ACTIVE ) που θα πραγματοποιηθεί από 24/09/2017 έως 30/09/2017.

Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς “Έρκυνα”

Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Κυριακή 10/9/2017 ΏΡΑ 20:30

 Με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς Έρκυνα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2017 του Δήμου Λεβαδέων, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά.
Ο δημοφιλής και αγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός έρχεται στη Λιβαδειά μαζί με επτά φίλους του, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον Σωτήρη Μαργώνη στο βιολί, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Λευτέρη Χαβουτσά στην κλασική κιθάρα, τον Φίλιππο Λευκαδίτη στα κρουστά και ηχολήπτες τους Γιώργο Καρυώτη και Ευτύχιο Γιαννακούρα ,για να παρουσιάσει τραγούδια απ’ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, τραγούδια που θα παιχτούν για πρώτη φορά φέτος, και ακόμη τραγούδια απ’ τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: «Να ΄ταν ο πόλεμος χορός» και «Με δυο ρολόγια…».
Γνωστές συνθέσεις και τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού θα ερμηνευτούν από τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα μαζί με τον ίδιο το συνθέτη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τοντόρ Καμπακτσίεφ. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Ζωγράφος.
Η συναυλία διοργανώνεται από τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα και το Δήμο Λεβαδέων.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ Προπώληση : «Πολύτροπο» , Μπουφίδου 16, τηλ. 22610-21090.

 

Έκθεση Φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Νεροτριβή, Παρασκευή 8/9/2017 – Παρασκευή 15/9/2017


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς (www.fotolesxilivadias.gr e-mail: fotolesxilivadias@gmail.com) πραγματοποιεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2017», έκθεση φωτογραφίας των μελών της.
Η έκθεση θα αναρτηθεί στην αίθουσα της Νεροτριβής στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από την Παρασκευή 8 μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 – 21:30  Σαββάτο – Κυριακή: 12:00 – 14:00 & 19:00 – 21:30  Είσοδος Ελεύθερη
Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Αντωνοπούλου Γεωργία, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Καλομοίρη Αγάθη, Καραδήμα Γιάννα, Καρούζος Παναγιώτης, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λάμπρου Μία, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Μπάμπης, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπουζάς Γιώργος, Μπούρας Νίκος, Πασβαντίδης Μπάμπης, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Στάμου Μαρία, Σφυρικάκης Διαμάντης.

 

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2017 – Θεατρική παράσταση “Φιλιώ Χαϊδεμένου”, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Θεατρική παράσταση

Φιλιώ Χαϊδεμένου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είναι μια σπουδαία ηθοποιός. Με εσωτερική αλήθεια και θεατρικότητα μας οδηγεί στο μοναχικό ταξίδι μιας Μικρασιάτισσας σε μια παράσταση που ποντάρει κυρίως στο συναίσθημα.

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου είναι η δική μας «Μάνα Κουράγιο», μόνο που τα βάσανά της ξεκίνησαν από την παιδική της ηλικία, όταν ως κορίτσι έζησε τη θηριωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της για να αναζητήσει ελπίδα ζωής στην Ελλάδα. Μια αφήγηση όπως αυτή που στήνει ο Βασίλης Ευταξόπουλος, αντλώντας υλικό από τις μαρτυρίες της Φιλιώς Χαϊδεμένου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, προϋποθέτει έναν ηθοποιό «αφηγηματικό», «χειρονομιακό» και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη προσεγγίζει με ενσυναίσθηση τα αισθήματα, τις συμπεριφορές και τις καταστάσεις σε μια παράσταση που δεν ποντάρει στη δράση αλλά καθαρά στην αφήγηση.

Η αναπαράσταση κάποιων εικόνων-σκηνών από το βίο της Φιλιώς, με τους Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρη Kαραβιώτη, Γιώργο Φλωράτο να ενσαρκώνουν τους ρόλους, λειτουργούν συμπληρωματικά σ’ αυτό που κοινωνείται από τη σκηνή προς την πλατεία του θεάτρου. Οι ερωτήσεις που κάνει ο Ζαχαρίας Καρούνης –η συνείδηση της Φιλιώς– καθισμένος πάντα δίπλα της, αλλά και τα τραγούδια που ερμηνεύει με την αγγελική φωνή του γίνονται οδηγός γι’ αυτό το ταξίδι που διατρέχει έναν αιώνα. Μπορεί παραστασιακά να μην υπάρχει κάποια έκπληξη ή έντονη θεατρικότητα, όμως η υποβλητική και συναισθηματική πληθωρική ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη περνάει στην πλατεία και μετασχηματίζεται σε θεατρική δύναμη.

Είσοδος: 15 € γενική είσοδος, 12 € προπώληση, 10 € φοιτητές, άνεργοι

Προπώληση :

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Πεζόδρομο Μπουφίδου 16, Λιβαδειά)

 

Λιβαδειά, 318-2017

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στις εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2017 για τις οποίες υπάρχει αντίτιμο εισόδου, το ύψος καθορίζεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους ή τα καλλιτεχνικά σχήματα για την κάλυψη των εξόδων τους (μετακινήσεις, μεταφορά σκηνικών και εξοπλισμού, έξοδα προβολής κλπ) και ο Δήμος δεν έχει κάποιο έσοδο από αυτές.

Αντιθέτως, ο Δήμος Λεβαδέων για τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων αναλαμβάνει τη δαπάνη της ηχητικής – φωτιστικής κάλυψης τους και μεριμνά για τη διαμόρφωση των χώρων πραγματοποίησής τους (καθίσματα, καθαρισμός, κ.λ.π.).

Η μόνη περίπτωση που ο Δήμος Λεβαδέων καθόρισε το αντίτιμο του εισιτηρίου και εισέπραξε το ποσό ήταν στη συναυλία της Γιώτας Νέγκα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα οικοτροφεία και ειδικά σχολεία της πόλης.

 

Λιβαδειά, 298-2017

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Γιώτας Νέγκα, στην έναρξη των εκδηλώσεων “Τροφώνια 2017”.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο θέατρο, η καλλιτέχνης έκανε ένα πρόγραμμα που άφησε μία αίσθηση τόσο ζεστή, όσο μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, από εκείνες που θυμάσαι για καιρό μετά. Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία, η αγαπημένη ερμηνεύτρια μας ταξίδεψε στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της έντεχνης και λαϊκής ελληνικής μουσικής.

Η είσοδος με απόφαση της Δημοτικής Αρχής είχε οριστεί στα 3 €, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι ανεξαιρέτως, να παρακολουθήσουν τη πρώτη συναυλία της δημοφιλούς καλλιτέχνιδος, στη Λιβαδειά.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια, όπως είναι καταγεγραμμένο και στην σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος θα τα διαθέσει στα Οικοτροφεία και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Λεβαδέων, ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν για παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών σε όλους τους συμπολίτες μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Μουσική βραδιά με την ορχήστρα κλασσικής αραβικής μουσικής Al Mahabba, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο συμμετοχής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2017», η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) διοργανώνει, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21:00 στη Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), μουσική συναυλία με την συμμετοχή του αραβικού συγκροτήματος AL MAHABBA”, όπου θα παρουσιαστούν κλασσικά τραγούδια αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή και τις Αραβόφωνες χώρες της Αφρικής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μέλη του συλλόγου «Στέγη Σύρων Ελλάδος».

Λίγα λόγια για τους «AL MAHABBA» :

Το μουσικό συγκρότημα AL MAHABBA δημιουργήθηκε με διάθεση έρευνας και απόδοσης της αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή αλλά και από τις αραβόφωνες χώρες της Αφρικής. Το συγκρότημα διανύει τον 14ο χρόνο  δραστηριότητας δίνοντας πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μετρά πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ και μουσικές διοργανώσεις.

Το  ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει κλασσικά τραγούδια από τον ευρύτερο Αραβικό κόσμο, όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και η Αλγερία πολλά από τα οποία έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Σαμπάχ Φάκχρι, η Φεηρούζ. η Ουμ Κουλθούμ και άλλοι, καθώς και ορχηστρικά κομμμάτια σημαντικών κλασσικών Αράβων συνθετών, όπως οι Μοχάμεντ Αμπντέλ Ουαχάμπ, Φαρίντ Ελ  Άτρας, Ριάντ Αλ Σουνμπατί, Ιμπραήμ Αλ Αριάν και άλλοι.

Τους AL MAHABBA  αποτελούν οι: Nabil Al Sayeg–τραγούδι, Περικλής Παντολέων–ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος–νέυ, Έφη Ζαϊτίδου–κανονάκι, Γιάννης Χρήστου – Αιγυπτιακή τάμπλα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μουσική βραδιά με τους Μαρία Σουλτάτου και

Μάνο Κουτσαγγελίδη και τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

«Όταν έφτασε στα αυτιά μου για πρώτη φορά ο ήχος του Σμυρναίικου τραγουδιού, αν και ήμουν πολύ μικρή, με μάγεψε. Θυμάμαι πως έμεινα ακίνητη για αρκετή ώρα, ιδιαίτερα συγκινημένη, προσπαθώντας να καταλάβω τι μουσική, τι τραγούδι, τι φωνή ήταν αυτό που άκουγα. Αυτό όμως που με παραξένεψε περισσότερο ήταν ότι, ενώ αυτό που άκουγα ερχόταν από το ραδιόφωνο, νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες, αλλά και μυρωδιές γιασεμιού, βασιλικού και κανέλας.

Έτσι, τα Σμυρναίικα τραγούδια από πολύ νωρίς έγιναν πρώτα στις μουσικές προτιμήσεις μου. Άρχισα, λοιπόν, να μαθαίνω τραγούδια και να φαντάζομαι τις εικόνες που το καθένα από αυτά μου έδινε. Τελικά τα λάτρεψα. Η συνεργασία μου με τον Αριστείδη Μόσχο με έκανε να ασχοληθώ με τη παραδοσιακή μουσική, αλλά και με την ιστορία των Μικρασιατών πιο λεπτομερειακά, για τον νταλκά, τη δύναμη, τη λεβεντιά που είχαν τα τραγούδια τους στο ταξίδι του μυαλού και της ψυχής.

Ελπίζω να καταφέρω να προσεγγίσω το Σμυρναίικο τραγούδι, χαρίζοντας θύμισες στους ανθρώπους που θα έρθουν να δουν την συναυλία μας την 1η του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία του συνοικισμού των Μικρασιατών Λιβαδειάς .Αλλά και σε μένα να ζήσω την εκτόνωση της ψυχής μου , βαδίζοντας στους βυζαντινούς δρόμους που τόσο αγαπώ.»

Κοντά μου θα είναι οι αγαπημένοι φίλοι και εξαιρετικοί καλλιτέχνες : Μάνος Κουτσαγγελίδης -φωνή, κανονάκι – Σωτήρης Μαργώνης – βιολί – Νίκος Τσιατσούλης -κρουστά.

Κοντά μας συμμετέχει η χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς, Ιωάννα Παναγιωτίδη και οι μουσικοί Νίκος Σουράφης –μπουζούκι, Γιώργος Πούλος – Λαούτο , Παναγιώτης Δούρος – κιθάρα.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ, ώρα 21:00

 

Λιβαδειά, 288-2017

Παιδική θεατρική παράσταση

Το δένδρο της γνώσης

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 20:30

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς της φετινής θεατρικής σεζόν στην Αθήνα φτάνοντας και στο Νο1 σύμφωνα με την προτίμηση του κοινού, έρχεται να σας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο των συναισθημάτων !

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ μαγεύει μικρούς και μεγάλους θεατές με την μοναδική του προσέγγιση στον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από πέντε διαφορετικές ιστορίες με ταυτόχρονες εναλλαγές 57 ευφάνταστων κοστουμιών και σκηνικών.

Ένα παιδί, διαφορετικό από τα υπόλοιπα, προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους.

Τα παιδιά γίνονται ένα με τους ήρωες και συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση… το παιχνίδι ξεκινά και το θέατρο αρχίζει!

Το νησί των λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος και ο άνεμος Τσουράνεμος, τα εργατικά μυρμήγκια που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών, το Κλαψοχώρι, το Γελιοχώρι και ένας ημίαιμος κούκος, είναι οι ιστορίες- ήρωες που εμφανίζονται γύρω από το δέντρο της γνώσης.

Κάθε καρπός του κρύβει και από ένα συναίσθημα που μόνο τα παιδιά μπορούν να ζωντανέψουν !

Ετοιμαστείτε μικροί και μεγάλοι για την πιο μαγική παιδική παράσταση του καλοκαιριού με τις υπέροχες κέλτικες μουσικές των ΝΟΡΙΑΝΑ, την πρωτότυπη μουσική του Νίκου Σπηλιώτη και την μαγευτική μελωδία της Ειρήνης Τριανταφυλλίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης, Eικαστική επιμέλεια- Σκηνικά : Γιάννης Σπανόπουλος. Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – Τέτα Βασιλάτου, Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης, Χορογραφίες : Ιωάννα Μουλιάκου, Tina Brandon, Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος-Χαρά Αλάτζα -Έφη Αργυροπούλου, Πρωτότυπη μουσική : Noriana, Νίκος Σπηλιώτης, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη Video art: James P

Συμπαραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου & Δη.Πε.Θε Ρούμελης

Γενική είσοδος 10 €, προπώληση 8 €, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι 7 €, δωρεάν σε ΑμεΑ

Προπώληση :

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Πεζόδρομο Μπουφίδου 16, Λιβαδειά)

 

Λιβαδειά, 238-2017

Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο ΚΥΡΙΑΚΙ

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης διανύοντας μια πολύ δημιουργική περίοδο, σε μια μοναδική συναυλία στο Θεατράκι Παναγίας στο Κύριάκι, συνοδευόμενος επί σκηνής από την Ευτυχία Μητρίτσα.

Μέσα από αυτή την δυναμική σύμπραξη, θα μοιραστεί με το κοινό του την χαρά της ζωντανής επαφής, γνήσιος και άμεσος όπως πάντα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην προσωπική του δισκογραφία πλαισιωμένο και από τραγούδια της Ευτυχίας.

Μουσικοί: Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο), Παναγιώτης Κουτσουράς (Μπουζούκι), Μάκης Δρακόπουλος (ηχοληψία)

Οργάνωση Παραγωγής: NAMAN PRODUCTIONS

Είσοδος ελεύθερη

 

ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ Δευτέρα 28/8/2017 ΏΡΑ 21:00

Με τον τίτλο ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ το Πρόγραμμα Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος που εμψυχώνεται από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Παντείου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και ενισχύεται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» τις Φοίνισσες, σύνοψη του Θηβαϊκού κύκλου και καταγγελία των εμφυλίων αδελφοκτόνων συγκρούσεων. Ο θίασος που προέκυψε από τα εργαστήρια του προγράμματος, από την Στερεά Ελλάδα, ερμηνεύει την τραγωδία που θα εμφανιστεί στην ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ στις 28/8/2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2017

Φοίνισσες: Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Σκηνοθεσία / Διδασκαλία / Μελοποίηση / Όψις : Γιάννης Τράντας, Συμβολή στη διδασκαλία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική επένδυση: Απολλώνιος Μιχάλης Καραβασίλης, Κινησιολογία: Φάνης Καφούσιας, Φωνητική προεργασία: Ελένη Οικονομίδου, Κρουστά: Δημήτρης Φρούσιος, Γιάννης Τράντας 

Τα του Δράματος Πρόσωπα: Ιοκάστη: Βάνα Αποστολοπούλου, Παιδαγωγός: Ευστάθιος Καστρίτης, Αντιγόνη: Μαρία Γώγου, Πολυνείκης: Γιώργος Ζορμπάς, Ετεοκλής: Δημήτρης Φρούσιος, Λευτέρης Λιανός, Κρέων: Δημήτρης Λεβέντης, Τειρεσίας: Ευστάθιος Καστρίτης, Μαντώ: Μαίρη Καβούρη, Μενοικέας: Κυριάκος Μπουμπούκης, Άγγελος Α’: Λευτέρης Λιανός, Γιώργος Λουρωτός, Άγγελος Β’: Ευστάθιος Καστρίτης, Οιδίπους: Δημήτρης Γατής, Τάσος Φρούσιος, Ευστάθιος Καστρίτης, Πρόλογος: Μαρία Ανδριανού, Ευδοκία Τσάπρα, Κορυφαίες Χορού Φοινισσών: Ανδριανού Μαρία, Αποστολοπούλου Βάνα, Γώγου Μαρία, Καβούρη Μαίρη, Ξύδη Μαρία, Παπαγιαννάκη Νίκη, Τριπερίνα Σοφία, Τσάπρα Ευδοκία, Φρούσιου Γεωργία. Χορός: Όλοι. Οι συντελεστές την είναι από την Θήβα, την ΛιβαδΕιά, τον Ορχομενό, την Άσκρη, την Ιτέα, και την Χαλκίδα.

 

 

 

Λιβαδειά, 218-2017

Συναυλία Γιώτας Νέγκα

Τα τραγούδια που λες ”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21:00

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Ύστερα από μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες αλλά και σπουδαίες συνεργασίες, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζει την καλοκαιρινή περιοδεία της, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει!

Με αφετηρία την πρόσφατη, κορυφαία συναυλία της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η οποία σηματοδότησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη της περιοδείας της, η Γιώτα Νέγκα θα μεταφέρει και στην υπόλοιπη Ελλάδα μία δυνατή, προσωπική συναυλία, που θα παρακολουθήσει βήμα-βήμα την πορεία της από το ξεκίνημά της έως σήμερα και θα εμπεριέχει όλες τις σημαντικές της συνεργασίες.

«Τα τραγούδια που λες»…

Από την πρώτη της εμφάνιση με το τραγούδι “Με τα μάτια κλειστά” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, μέχρι το “Δίκιο μου” και τους δυο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα χαράζει μια επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή, έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Κώστα Λειβαδά, τον Χρήστο Νικολόπουλο , τον Βασίλη Δημητρίου , τον Μίκη Θεοδωράκη.

Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται αγαπημένα, ιστορικά τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια που αποδέχτηκε ως «δώρο» από σπουδαίους δημιουργούς και έγιναν σταθμός στην πορεία της αλλά και μια επιλογή από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το ‘60 μέχρι σήμερα, που κατέχουν οργανική θέση στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής πορείας της. Και μαζί με το προσωπικό της ρεπερτόριο συμπληρώνουν άψογα το ερμηνευτικό πορτρέτο της, σε ένα πρόγραμμα που αφήνει στο τέλος κάθε συναυλίας μία αίσθηση τόσο ζεστή και λυτρωτική, όσο μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, από εκείνες που θυμάσαι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μουσικοί: Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, νυκτά έγχορδα, Νίκος Καλαντζάκος: Πλήκτρα, Δημήτρης Κουζής: Βιολί, μαντολίνο, Αλέξανδρος Τράμπας: Μπάσο, Αγγελής Ζευγουλάς: Τύμπανα, Hχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης/Γιώργος Κατσιάνος. Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, Φωτογραφίες: Δημήτρης Χώνος

Management / Παραγωγή: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Είσοδος: 3

τα έσοδα θα διατεθούν στα Οικοτροφεία και Ειδικά Σχολεία του Δήμου Λεβαδέων

Προπώληση :

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Πεζόδρομο Μπουφίδου 16, Λιβαδειά)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Πεσ. Μαχήτων 47, Λιβαδειά)