Δημοτική Χορωδία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η μικτή Δημοτική χορωδία Λιβαδειάς,ιδρύθηκε το 1982 επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Περγαντά. Με ποικίλο ρεπερτόριο( Ελληνικό, φολκλόρ, κλασσικό, σπιρίτσουαλ κ.α.) η χορωδία κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, έδωσε πολλές και σημαντικές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα σ’αυτές είναι η συναυλία στο ΄΄Παλλάς΄΄ των Αθηνών αφιερωμένη στο Νέλσον Μαντέλα κατά του απαρτχάιντ με το έργο΄΄Αφρική τώρα΄΄σε σύνθεση Γιώργου Κατσαρού η οποία κυκλοφόρησε και σε δίσκο.
Επίσης παρουσίασε το έργο επιφάνεια Αβέρωφ΄΄των Μίκη Θεοδωράκη και Γ. Σεφέρη με σολίστ τον Αντ. Καλογιάννη και αφηγητή τον Ν. Κούρκουλο.
Στους Δελφούς το άξιον Εστί των Θεοδωράκη και Οδ.Ελύτη με την συμφωνική ορχήστρα του Βελιγραδίου και με την παρουσία του συνθέτη.
Στην επέτειο  μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου με το έργο του Γ. Ρίτσου΄΄ Εδώ είναι το πικρό το χώμα του Διστόμου΄΄ με την συμφωνική ορχήστρα της Βουλγαρίας. Εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα της Γ.Σ.Ε.Ε.και τη συμμετοχή της Ν. Βενετσιάνου και του Λάκη Χαλκιά. Επίσης τραγούδησε στο έργο καπνός αποθρώσκων σε σύνθεση και διεύθυνση Θ. Μικρούτσικου. Ταξίδεψε στο εξωτερικό δίνοντας συναυλίες στην[Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία. Νορβηγία, Κύπρο και Τουρκία. Επίσης στην Αμερική στις Πολιτείες (Ν. Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Πρόβιντενς, Βοστόνη, Ουάσιγκτον.)
Κάθε χρόνο συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης της,
΄΄ΤΡΟΦΩΝΙΑ΄΄με την εκάστοτε συμμετοχή πολλών διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως (Μ.Φαραντούρη, Ν.Βενετσάνου, Δ.Μπάση, Μ.Μητσιά κ.α)
Από τον Οκτώβριο του 2011 την διεύθυνση της Μικτής Δημοτικής χορωδίας Λιβαδειάς έχει αναλάβει Συνθέτης και Μαέστρος Γιώργος Κοσμίδης ,Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της (Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ) Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών.