Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Σχετική νομοθεσία

Δείτε εδώ το Ν. 4039-2012

Δείτε εδώ το Ν. 4235-2014

 

Αρχείο Αδέσποτων κυνηγόσκυλων του Δήμου Λεβαδέων για υιοθέτηση από παράνομο εκτροφείο

 

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά, 119-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σήμερα επέστρεψαν τα τρία (3) αδέσποτα σκυλιά που είχαν περισυλλεγεί την Παρασκευή από την πόλη της Λιβαδειάς, εκ των οποίων μόνο το ένα αυτά ήταν τσιπαρισμένο και εμβολιασμένο. Τα σκυλιά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και τσιπαρίσματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο της πόλης μας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τα ζώα θα αφεθούν στο φυσικό τους χώρο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Τα στοιχεία των ζώων αυτών θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων.

Ο Δήμος Λεβαδέων, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των αδέσποτων ζώων.

Για αυτό το λόγο στο άμεσο μέλλον στο Δήμο Λεβαδέων θα δημιουργηθεί αυτόνομη Υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα την περισυλλογή, τη στείρωση, τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και την προώθηση των διαδικασιών υιοθεσίας, ενώ στην ειδική σελίδα στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων αναρτώνται τα εμβολιασμένα και στειρωμένα ζώα που διατίθενται από τον Δήμο, ως ενδιάμεσου φορέα με τη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων, για υιοθεσία. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, έτσι ώστε τα αδέσποτα ζώα να απολαμβάνουν της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας που θα συμβάλλει στην προστασία τους, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους δημότες και όλους τους φίλους των ζώων ανά την Ελλάδα, οι οποίοι επέδειξαν πραγματική ανησυχία για την τύχη των τριών αδέσποτων σκυλιών και ενδιαφέρονται να προσφέρουν σε αυτά μια μόνιμη στέγη να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 22613 – 50830.

Δέσμευση μας αποτελεί η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, καθώς η προστασία αυτών αποτελεί την πεμπτουσία μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Λιβαδειά 23 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Δαύλειας, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής.

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επαναπροώθηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.

 

 

Λιβαδειά,8 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή του 4ου/10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής.

Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν μας.

Ζητούν υιοθεσία:

Ζητούν υιοθεσία δύο κουταβάκια θηλυκό και αρσενικό, ηλικίας 2 μηνών περίπου, τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα

Ζητά υιοθεσία:

Ζητά υιοθεσία αρσενικό περίπου 2 ετών,στειρωμένο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο, με ηλεκτρονική σήμανση

Ζητά υιοθεσία:

Θηλυκό περίπου 8 μηνών, υγιέστατο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και τσιπαρισμένο

Ζητά υιοθεσία:

Θηλυκό περίπου 1 έτους, υγιέστατο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και τσιπαρισμένο

Ζητά υιοθεσία:

Θηλυκό περίπου 2 ετών, υγιέστατο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και τσιπαρισμένο

Ζητά υιοθεσία:

Θηλυκό περίπου 2 ετών, υγιέστατο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και τσιπαρισμένο

 

Ζητά υιοθεσία:

Θηλυκό pitbull περίπου 2 ετών, υγιέστατο, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και τσιπαρισμένο

Ζητά υιοθεσία:

10 μηνών, θηλυκό, εμβολιασμένο, στειρωμένο, τσιπαρισμένο στην Χαιρώνεια

Ζητά υιοθεσία:

Δύο ετών, αρσενικό, εμβολιασμένο, στειρωμένο, τσιπαρισμένο στην Χαιρώνεια

Ζητά υιοθεσία:

Δύο ετών, θηλυκό, εμβολιασμένο, στειρωμένο, τσιπαρισμένο στο Ανθοχώρι

 

Ζητά υιοθεσία:

Δύο ετών , θηλυκό, εμβολιασμένο, στειρωμένο, τσιπαρισμένο, υγιές σκυλάκι

 

Ζητούν υιοθεσία:

 

Ζητά υιοθεσία :

d1

Δύο ετών , θηλυκό, εμβολιασμένο, στειρωμένο, τσιπαρισμένο, υγιές σκυλάκι

 

Ζητούν υιοθεσία : 

1 2

δύο θηλυκά ενός έτους περίπου

για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δήμο Λεβαδέων στην κα Έφη Μίχου τηλ. 22613 50830 email: evmixou@gmail.com

 

Δελτία Τύπου

 

logo

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά, 19 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία 3 αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής.

Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν μας .